Heerlijke ovenschotel met kip, puree en een ruime variatie aan groenten.
Recept voor 4 personen

Ingrediënten
• 1 ajuin
• 300g kipfilet
• 2 koffielepels paprikapoeder
• 1 koffielepel oregano
• 1 a 2 teentjes knoflook
• 350g prinsessenbonen, in stukje van 2cm, gekookt
• 250g rode puntpaprika, in reepjes
• 100g spinazie, mag uit de diepvries zijn
• 50g kerstomaten, in kwartjes
• 250ml water
• 1 groentebouillonblokje
• 2 a 3 eetlepels maizena
• 100ml light room
• 50g geraspte mozzarella
Voor de puree
• 3 a 4 grote aardappelen
• 50ml melk
• 20g vloeibare bakmargarine
• 1/2 rundsbouillon blokje
• peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°c
Schil en kook de aardappelen gedurende 20 minuten tot deze gaar zijn
Zet ondertussen een pan met hoge rand op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in
Snij de ajuin in blokjes en doe deze in de pan, stoof gedurende 3min
Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de ajuin
Voeg de kruiden en knoflook toe en bak tot de kip gaar is
Voeg hier alle groenten aan toe en stoof gedurende 5 minuten aan
Voeg hier het water en het bouillonblokje aan toe en laat dit gedurende 5 minuten pruttelen
Meng de maizena onder de saus zodat deze wat indikt
Als laatste voeg je de room en kaas toe, laat pruttelen tot de kaas gesmolten is
Doe dit alles in een ovenschotel
Maak de puree door de gekookte aardappelen te pletten en de overige ingrediënten eronder te mengen
Schep de puree over het kip-mengsel en strijk dit plat
Plaats de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept klaarmaakt :)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments