Scampi diabolique op zen Food Reboots
- FOOD REBOOT
- 10 aug
- 2 minuten om te lezen
Romige diabolique saus boordevol verstopte groenten, zo lekker dat je de overschot de dag erna op eet met een stukje volkoren brood.

Ingrediƫnten
⢠12 scampi
⢠1 rode ui
⢠1 teentje knoflook
⢠1 rode paprika
⢠1 wortel
⢠1 eetlepel currypoeder
⢠0.5 theelepel cayennepeper
⢠0.5 eetlepel paprikapoeder
⢠4 eetlepels tomaten ketchup
⢠1 eetlepel tomatenpuree
⢠1 eetlepel cognac
⢠1dl witte wijn
⢠200ml light room
⢠2 grote tomaten
⢠peterselie om af te werken
Bereidingswijze
Bak de scampi gaar, tot ze oranje zijn
Versnipper de ajuin en knoflook en stoof deze aan in een pot
Snij de paprika en wortel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de ajuin, stoof aan
Voeg de kruiden toe en laat deze even meestoven
Voeg de ketchup en tomatenpuree toe en meng goed door elkaar
Laat dit alles enkele minuten stoven terwijl je roert
Blus het geheel met de cognac en wijn, laat dit even pruttelen zodat de alcohol kan verdampen
Voeg de room toe, meng alles en laat dit een 15tal minuten pruttelen op een laag vuurtje
Eens de 15min zijn verstreken is het tijd om de saus te mixen tot een glad geheel. Heb je liever nog wat brokjes, dan mix je iets minder lang
Snij de tomaten in blokjes en voeg deze, samen met de scampi toe aan de saus. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen
Schep de saus over de tagliatelle of serveer met wat volkoren brood
Werk eventueel af door er nog wat versnipperde peterselie over te strooien
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept klaarmaakt :)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Commentaires