top of page

Scampi diabolique op zen Food Reboots

Romige diabolique saus boordevol verstopte groenten, zo lekker dat je de overschot de dag erna op eet met een stukje volkoren brood.


ree

Ingrediƫnten

• 12 scampi

• 1 rode ui

• 1 teentje knoflook

• 1 rode paprika

• 1 wortel

• 1 eetlepel currypoeder

• 0.5 theelepel cayennepeper

• 0.5 eetlepel paprikapoeder

• 4 eetlepels tomaten ketchup

• 1 eetlepel tomatenpuree

• 1 eetlepel cognac

• 1dl witte wijn

• 200ml light room

• 2 grote tomaten

• peterselie om af te werken

Bereidingswijze

  1. Bak de scampi gaar, tot ze oranje zijn

  2. Versnipper de ajuin en knoflook en stoof deze aan in een pot

  3. Snij de paprika en wortel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de ajuin, stoof aan

  4. Voeg de kruiden toe en laat deze even meestoven

  5. Voeg de ketchup en tomatenpuree toe en meng goed door elkaar

  6. Laat dit alles enkele minuten stoven terwijl je roert

  7. Blus het geheel met de cognac en wijn, laat dit even pruttelen zodat de alcohol kan verdampen

  8. Voeg de room toe, meng alles en laat dit een 15tal minuten pruttelen op een laag vuurtje

  9. Eens de 15min zijn verstreken is het tijd om de saus te mixen tot een glad geheel. Heb je liever nog wat brokjes, dan mix je iets minder lang

  10. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze, samen met de scampi toe aan de saus. Laat het geheel nog 2 minuten pruttelen

  11. Schep de saus over de tagliatelle of serveer met wat volkoren brood

  12. Werk eventueel af door er nog wat versnipperde peterselie over te strooien


    Laat het smaken!

    Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept klaarmaakt :)

    Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.



Commentaires

NotƩ 0 Ʃtoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page