Een snel recept boordevol heerlijke Italiaanse smaken. Ideaal om je tomaten oogst te verwerken als je moestuin ontploft is.
Gebasseerd op het recept van @maxiskitchen.
Recept voor 2 personen.
Ingrediënten
• 150g tagliatelle
• 500g (kers)tomaten
• 20g verse basilicum
• 3 teentjes knoflook
• 35g pijnboompitten
• 50g (vers geraspte) parmigiano reggiano
• 5 eetlepels olijfolie
• Snuif fleur de sel of gewoon zout
• Peper
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking
Snij ondertussen de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een grote kom
Snij de basilicum in fijne reepjes, door de blaadjes op elkaar te leggen, op te rollen en fijn te hakselen. Voeg deze toe aan de tomaten
Plet de knoflook mbv een knoflookpers en doe deze bij de tomaten
Rooster de pijnboompitten door ze in een antikleefpan enkele minuten op de vuur te zetten
Haksel de pijnboompitten lichtjes en voeg ook deze toe aan de tomaten
Rasp de parmigiano fijn en voeg toe aan de tomaten
Voeg als laatste de olijfolie en de kruiden toe en meng alles goed door elkaar
Giet de pasta af en schep deze onder de tomaten zodat alles mooi vermengd is
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept klaarmaakt :)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments