Snelle en eenvoudige hutsepot om je mee op te warmen tijdens de koude maanden.
Ingrediënten
- 3 worsten
- 1 ajuin
- 50g ongezouten spek
- 2 wortels
- 1/4e van een groene kool
- 4 a 5 aardappelen
- 1 liter water
- 1 blokje vleesbouillon
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
Bereidingswijze
Bak de worst aan in een pan
Plaats er een deksel oven en laat ze op een laag vuur verder garen (af en toe draaien)
Snij de ajuin in blokjes, de wortels in ringetjes en de kool in fijne reepjes
Doe het spek in een grote kookpot en bak het aan
Voeg de ajuin toe en laat deze even meestoven
Voeg de ander groenten toe en stoof deze even mee
Schil ondertussen de aardappelen en snij de in kwartjes
Voeg de aardappelen bij de groenten en giet er het water over tot alles onder water staat
Voeg het bouillonblokje en de kruiden toe
Laat gedurende 20 a 30 minuten pruttenen op een zacht vuurtje
Eens de worst gaar is, snij hem in grove stukken en voeg deze toe aan de groenten voor de laatste 5 minuten
Vis de laurierblaadjes uit de pot en roer alles eens goed om
Serveer in de diep bord en werk eventueel af met wat verse peterselie
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments