Deze super luchtige cake is de ideale combinatie van zoet met een hintje van zuur. De verse rode bessen zorgen voor een unieke smaak.
Opgelet! dit recept maakt veel cake ;) Je kan er makkelijk een feestje van 10 a 12 mensen mee van cake voorzien.
Ingrediënten
150g kristalsuiker
3 eieren
50g halfvolle melk
150g vloeibare bakboter (Alpro of Solo bv)
9g bakpoeder of natriumbicarbonaat
20g vanillesuiker (2 zakjes)
300g bloem
300g rode bessen, vers of uit de diepvries (+ eventueel extra als afwerking)
bloemsuiker
Bereidingswijze
Verwarm je over voor op 175°c (hetelucht)
Bereid je bakvorm (20x30cm of 2x 20x20cm) voor door deze in te smeren met boter en daarna met bloem te bestuiven
Meng de kristalsuiker met de eieren tot een luchtig geheel
Voeg de melk en bakboter toe en meng goed
Voeg daarna ook de vanillesuiker en het bakpoeder toe en meng opnieuw
Zeef de bloem over het mengsel en spatel dit er goed door tot alles een smeuïg geheel vormt
Roer door het deeg 2/3 (+- 200g) van de rode bessen
Schep het deeg in je bakvorm(en) en strijk het plat
Sprenkel nu de overgebleven bessen op het deeg (dit zorgt voor een mooi patroon eens de cake klaar is)
Plaats de bakvorm in de oven en bak de cake gedurende 30 a 35 minuten
Laat de cake volledig afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen
Serveer de cake door er nog wat verse bessen op te leggen en er wat bloemsuiker over te zeven
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Heel erg lekkere, lichte cake!!! Smelt weg in de mond (fluffy is zeker niet gelogen)!