Super luchtige mousse van speculoos en als extraatje nog een laagje dulce de leche...
Laten we eerlijk zijn, het is absoluut niet gezond, maar oooo zo lekker.
Recept voor 6 porties
Ingrediënten
250g mascarpone
200ml volle room
30g kristal suiker
1 eetlepel speculoospasta
60g speculoos
Dulce de leche*- Moet niet, maar is wel extra lekker
Bereidingswijze
Klop de mascarpone los met een garde of vork zodat de klonters eruit zijn
Klop de room samen met de suiker tot een luchtig geheel
Meng de mascarpone onder de room
Smelt de speculoospasta door deze kort in de microgolfoven op te warmen en meng hem onder het mascarpone mengsel
Verkruimel 4 speculoosjes en meng ook de kruimels onder de mascarpone
doe het mascarpone mengsel in een spuitzak en plaats deze voor zeker 1uur in de koelkast
verkruimel de overige speculoosjes en hou deze opzij
*koop de dulce de leche kant en klaar of maak hem zelf, het is niet moeilijk, maar vraagt wat tijd.
Je hebt enkel een blik gesuikerde gecondenseerde melk nodig en wat geduld.
Giet je blik gecondenseerde melk uit in een anti-kleefpan en zet deze op een zacht vuur
Laat de melk opwarmen terwijl je continu roert, voorkom dat de melk blijft kleven op de bodem
De melk zal langzaam beginnen indikken en verkleuren tot een mooie karamel kleur
Merk je dat de melk te dik wordt, voeg dan 2 eetlepels water toe en meng deze onder het geheel, herhaal indien nodig
- vergeet niet dat de dulce de leche nog dikker zal zijn eens afgekoeld -
Eens de mooie karamelkleur en de gewenste dikte bereikt is kan je de dulce de leche overbrengen in een gesteriliseerd potje, deze bewaard tot een maand in de koelkast
Om de glaasjes te maken:
Start met een laagje mousse te spuiten op de bodem van je glas
Bedek dit met een laagje speculoos kruimels
Doe hier een laagje Dulce de leche over, gaat gemakkelijk als je deze even opwarmt in de microgolf (ongeveer 1 theelepel per glas)
Doe er nog een laag mousse op
Werk af met nog wat speculoos kruimels
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept klaarmaakt :)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments