top of page

Heerlijke speculoosmousse met dulce de leche

Super luchtige mousse van speculoos en als extraatje nog een laagje dulce de leche...

Laten we eerlijk zijn, het is absoluut niet gezond, maar oooo zo lekker.


Recept voor 6 porties

Ingrediënten

  • 250g mascarpone

  • 200ml volle room

  • 30g kristal suiker

  • 1 eetlepel speculoospasta

  • 60g speculoos

  • Dulce de leche*- Moet niet, maar is wel extra lekker

 

Bereidingswijze

  1. Klop de mascarpone los met een garde of vork zodat de klonters eruit zijn

  2. Klop de room samen met de suiker tot een luchtig geheel

  3. Meng de mascarpone onder de room

  4. Smelt de speculoospasta door deze kort in de microgolfoven op te warmen en meng hem onder het mascarpone mengsel

  5. Verkruimel 4 speculoosjes en meng ook de kruimels onder de mascarpone

  6. doe het mascarpone mengsel in een spuitzak en plaats deze voor zeker 1uur in de koelkast


  1. verkruimel de overige speculoosjes en hou deze opzij


*koop de dulce de leche kant en klaar of maak hem zelf, het is niet moeilijk, maar vraagt wat tijd.

Je hebt enkel een blik gesuikerde gecondenseerde melk nodig en wat geduld.


  1. Giet je blik gecondenseerde melk uit in een anti-kleefpan en zet deze op een zacht vuur

  2. Laat de melk opwarmen terwijl je continu roert, voorkom dat de melk blijft kleven op de bodem

  3. De melk zal langzaam beginnen indikken en verkleuren tot een mooie karamel kleur

  4. Merk je dat de melk te dik wordt, voeg dan 2 eetlepels water toe en meng deze onder het geheel, herhaal indien nodig

    - vergeet niet dat de dulce de leche nog dikker zal zijn eens afgekoeld -

  5. Eens de mooie karamelkleur en de gewenste dikte bereikt is kan je de dulce de leche overbrengen in een gesteriliseerd potje, deze bewaard tot een maand in de koelkast


Om de glaasjes te maken:

  1. Start met een laagje mousse te spuiten op de bodem van je glas

  2. Bedek dit met een laagje speculoos kruimels

  3. Doe hier een laagje Dulce de leche over, gaat gemakkelijk als je deze even opwarmt in de microgolf (ongeveer 1 theelepel per glas)

  4. Doe er nog een laag mousse op

  5. Werk af met nog wat speculoos kruimels


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept klaarmaakt :)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page