Iet wat gezondere muffins die zowel een zoet ontbijt of een dessertje kunnen dienen. Ze zijn iets kruimeliger dan een gewone muffin en ze vullen wat sneller, maar ze zijn wel heerlijk.
Recept voor 8 muffins
Ingrediënten
60g havervlokken
110ml halfvolle melk of plantaardige drink (haver, amandel, soja,...)
100g volkoren bloem (kan ook met witte bloem, maar je mist dan wel heel wat vezels)
1 theelepel baksoda of bicarbonaat
een snuifje zout
50g bakmargarine
30g bruine suiker
20g basterd suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
85g pure chocolade druppels
Bereidingswijze
Warm je oven voor op 220°c, hetelucht
Giet de melk bij de havermoutvlokken en laat ze 10 a 15min weken, zodat de melk grotendeels opgeslorpt is
Voeg in een kom de bloem, baksoda en het zout bij elkaar en meng
Voeg in een grotere kom de bakmargarine, de suiker, het ei en het vanille extract samen en meng
Voeg aan de grotere kom nu de havermout en melk toe, meng opnieuw
Daarna voeg je, steeds met kleine deeltjes, de bloem toe
Als laatste meng je de chocoladedruppels onder het beslag
Vul een muffinbakvorm met papiertjes
Vul iedere vormpje tot ongeveer 4/5e met beslag
Bak de muffins gedurende 5min in de oven, daarna verlaag je de themperatuur naar 170°C en bak je ze nog gedurende 13 a 15minuten
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept uittest :)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments