top of page

Havermout muffins met chocolade

Iet wat gezondere muffins die zowel een zoet ontbijt of een dessertje kunnen dienen. Ze zijn iets kruimeliger dan een gewone muffin en ze vullen wat sneller, maar ze zijn wel heerlijk.

Recept voor 8 muffins


Ingrediënten

  • 60g havervlokken

  • 110ml halfvolle melk of plantaardige drink (haver, amandel, soja,...)

  • 100g volkoren bloem (kan ook met witte bloem, maar je mist dan wel heel wat vezels)

  • 1 theelepel baksoda of bicarbonaat

  • een snuifje zout

  • 50g bakmargarine

  • 30g bruine suiker

  • 20g basterd suiker

  • 1 ei

  • 1 theelepel vanille extract

  • 85g pure chocolade druppels

 

Bereidingswijze

  1. Warm je oven voor op 220°c, hetelucht

  2. Giet de melk bij de havermoutvlokken en laat ze 10 a 15min weken, zodat de melk grotendeels opgeslorpt is

  3. Voeg in een kom de bloem, baksoda en het zout bij elkaar en meng

  4. Voeg in een grotere kom de bakmargarine, de suiker, het ei en het vanille extract samen en meng

  5. Voeg aan de grotere kom nu de havermout en melk toe, meng opnieuw

  6. Daarna voeg je, steeds met kleine deeltjes, de bloem toe

  7. Als laatste meng je de chocoladedruppels onder het beslag

  8. Vul een muffinbakvorm met papiertjes

  9. Vul iedere vormpje tot ongeveer 4/5e met beslag

  10. Bak de muffins gedurende 5min in de oven, daarna verlaag je de themperatuur naar 170°C en bak je ze nog gedurende 13 a 15minuten


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept uittest :)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page