Heerlijk bij het ontbijt met yoghurt of als dessert met een bolletje vanille ijs bij.
Dit recept is goed voor 4 porties.
Ingrediënten
- 3 appels
- 1 a 2 theelepels kaneel
- snufje zout (optioneel)
- 65g havermout
- 45g cashewnoten
- 30g okkernoten
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels water
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180°c (boven-onder warmte)
Haal het klokhuis uit de appels en snij de appel in blokjes van ongeveer 0,5cm op 0,5cm
Zet een kleine kookpot op het vuur en doe hier de appelblokjes in
Voeg de kaneel en het zout toe
Stoof de appelblokjes gedurende 3 a 4 minuten aan terwijl je af en toe roert
De appeltjes zijn klaar eens ze beginnen te karamelliseren
Ondertussen kan je alle overige ingrediënten in een keukenrobot doen
Blend deze samen tot er een crumble begint te vormen
Doe de appeltjes in een kleine ovenschaal
Verpulver de crumble over de appels
Plaats de ovenschotel in de over voor 15 a 20 minuten
Je kan deze heerlijke crumble zowel warm als koud eten. 's morgens met wat Griekse yoghurt of als dessert met een bolletje ijs erbij.
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments