Deze heerlijke broodjes zijn zeker en vast niet gezond, maar ze zijn wel goed voor de ziel ;)
Heerlijk bij een brunch of als dessert.
Met dit recept maak je 6 broodjes.
Ingrediënten
- 1 rol croissant deeg
- 30g vloeibare bakmargarine
- 50g kristalsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 appel, Geschild en in kleine blokjes gesneden
Voor het glazuur
- 25g bloemsuiker
- 1 soeplepel water
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 190°c (hetelucht)
Bedek je aanrecht met wat bloem
Ontrol je croissant deeg en sluit de voorgesneden lijnen door de delen naar elkaar toe te trekken en aan te drukken. zo creëer je 1 lang rechthoekig stuk deeg
Verspreid de boter over het deeg, zorg dat de randjes ook een laag krijgen
Meng de kaneel door de kristalsuiker
Spreid dit mengsel uit over het deeg, ook de randjes
Sprenkel de appelblokjes over het deeg
Rol het deeg op, van de ene korte zijde naar de andere
Om het deeg in stukken te snijden kan je best naaigaren of flosdraad gebruiken, zo duw je je broodjes niet plat
Schuif je draad onder de rol en trek beide uiteindes naar elkaar toe... tadaaa 1 kaneelbroodje gesneden
Leg je kaneelbroodjes in een ovenschaal, deze moet niet ingevet worden op voorhand
Plaats de ovenschaal in de oven voor 15 a 20 minuten
Ondertussen gaan we het glazuur maken.
Persoonlijk ben ik geen fan van een dikke laag glazuur op mijn broodje, dus maar ik hem expres extra dun en giet ik het over de broodjes als ze nog warm zijn. Door het op deze manier te doen wordt de glazuur bij wijze van spreken opgeslorpt door de broodjes.
Meng de bloemsuiker met een eetlepel water
Eens de broodjes uit de oven mogen, laat je ze eerst 5minuten afkoelen
Dan kan je mbv een eetlepel de glazuur over de broodjes verspreiden
De broodjes kan je zowel half-warm als koud serveren
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Instagram of Facebook moest je dit receptje zelf uitproberen.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments