Heerlijk en snel gerechtje om op tafel te toveren in één, twee, drie.
Dit receptje is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 280g bruine rijst
- 150g diepvries erwtjes
- 200g kipfilet
- 1 ajuin
- 2 wortels
- 1 grote prei
- 1cm gember
- 2 teentjes look
- 6 eetlepels sojasaus
- 1/2e eetlepel vissaus
- 2 lente uitjes
Bereidingswijze
Zet een pot water op het vuur om de rijst in te koken volgens de richtlijnen op de verpakking
Voeg de erwtjes toen tijdens de laatste 2 minuten van het koken
Laat schrikken onder koud water
Snij de ajuin in kleine blokjes en de wortel in fijne reepjes
Snij de kipfilet in blokjes
Zet de wokpan op het vuur en doe er een eetlepel olijfolie in
Voeg de kippenblokjes toe en bak ze gaar
Voeg de ajuin en wortels er aan toe en stoof ze gedurende 3 minuten
Snij ondertussen de prei in fijne ringetjes
Doe de prei in de wok
Rasp de gember en plet de knoflook, voeg toe aan de wok
Roer alles mooi door elkaar
Voeg de soja- en vissaus toe en roer goed
Snij de lente-ui fijn en voeg ook aan de wok toe
Als laatste voeg je de rijst en doperwtjes toe en meng alles goed door elkaar
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comentarios