Een lichte maar romige lasagne met een overvloed aan groentjes, gebasseerd op een receptje van de Colruyt.
Voor 2 personen
Ingrediënten
400g diepvriesspinazie
2 teentjes knoflook
250g mascarpone
100g geraspte kaas
100ml light room
2 courgettes
9 lasagnevellen (afhankelijk van hoe groot je schotel is natuurlijk ;) )
Nootmuskaatpoeder
Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°c
Stoof de spinazie in een pan met hoge rand tot deze ontdooid is en het overtollige vocht verdampt is
Pers de knoflook en voeg deze toe aan de spinazie
Kruid af met nootmuskaat, peper en zout
Voeg de mascarpone, de helft van de geraspte kaas en ongeveer 70ml room toe
Laat dit even pruttelen op een laag vuurtje
Snij ondertussen de courgette in fijne schijfjes
Doe 1/3 van de mengeling op de bodem van je ovenschaal, leg hierop een laag lasagne en dan een laag courgetteschijfjes.
Herhaal deze stap tot alles op is
Giet de rest van de room over de schotel en bedek met de overschot geraspte kaas
Zet voor 30minuten in de oven
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Heerlijk!
Smaakvol vegetarisch recept!
Ook interessant om in grotere volumes te maken om te kunnen invriezen voor drukkere periodes!