top of page

Vegetarische lasagne met spinazie

Een lichte maar romige lasagne met een overvloed aan groentjes, gebasseerd op een receptje van de Colruyt.

Voor 2 personen


Ingrediënten

  • 400g diepvriesspinazie

  • 2 teentjes knoflook

  • 250g mascarpone

  • 100g geraspte kaas

  • 100ml light room

  • 2 courgettes

  • 9 lasagnevellen (afhankelijk van hoe groot je schotel is natuurlijk ;) )

  • Nootmuskaatpoeder

  • Peper en zout


 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°c

  2. Stoof de spinazie in een pan met hoge rand tot deze ontdooid is en het overtollige vocht verdampt is

  3. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de spinazie

  4. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout

  5. Voeg de mascarpone, de helft van de geraspte kaas en ongeveer 70ml room toe

  6. Laat dit even pruttelen op een laag vuurtje

  7. Snij ondertussen de courgette in fijne schijfjes

  8. Doe 1/3 van de mengeling op de bodem van je ovenschaal, leg hierop een laag lasagne en dan een laag courgetteschijfjes.

  9. Herhaal deze stap tot alles op is

  10. Giet de rest van de room over de schotel en bedek met de overschot geraspte kaas

  11. Zet voor 30minuten in de oven


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Aug 20
Rated 5 out of 5 stars.

Heerlijk!

Smaakvol vegetarisch recept!

Ook interessant om in grotere volumes te maken om te kunnen invriezen voor drukkere periodes!

Like
bottom of page