De zoektocht naar lekkere vegetarische gerechtjes kan soms moeilijk zijn. Maar met deze Thaise curry vond ik een heerlijk alternatief! 1x per week vegetarisch eten is niet enkel positief voor jou lichaam, maar ook voor het milieu. Dus zeker eens over nadenken of dit niet is voor jou.
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ajuin
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1/2e broccoli
- 1/2e bloemkool
- 2 wortels
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- 100ml water
- 200g fijngesneden spinazie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- Bruine rijst of noedels om er bij te serveren
Bereidingswijze
Zet een grote pot op het vuur en warm er de olijfolie in op
Snij ondertussen de ajuin en pel de knoflook
Doe de ajuin, geperste knoflook en de geraspte gember in de pot en laat aanstoven
Snij alle groentjes, behalve de spinazie, in beetgare stukken
Doe de groentjes bij de ajuin en laat 2 tot 3 minuten mee stoven
Voeg nu de currypasta en de kokosmelk toe
Plaats een deksel op de pot en laat 5 à 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje
Doe er de spinazie bij
Voeg als laatste de sojasaus en het limoensap toe
Serveer met bruine rijst of noedels
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje maakt.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments