top of page

Vegetarische Thaise curry bomvol groenten

De zoektocht naar lekkere vegetarische gerechtjes kan soms moeilijk zijn. Maar met deze Thaise curry vond ik een heerlijk alternatief! 1x per week vegetarisch eten is niet enkel positief voor jou lichaam, maar ook voor het milieu. Dus zeker eens over nadenken of dit niet is voor jou.



 

Ingrediënten

- olijfolie

- 1 ajuin

- 4 teentjes knoflook

- 1 eetlepel geraspte gember

- 1 rode paprika

- 1 gele paprika

- 1/2e broccoli

- 1/2e bloemkool

- 2 wortels

- 2 eetlepels rode curry pasta

- 1 blik kokosmelk (400ml)

- 100ml water

- 200g fijngesneden spinazie

- 1 eetlepel sojasaus

- 1 eetlepel limoensap


- Bruine rijst of noedels om er bij te serveren


 

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pot op het vuur en warm er de olijfolie in op

  2. Snij ondertussen de ajuin en pel de knoflook

  3. Doe de ajuin, geperste knoflook en de geraspte gember in de pot en laat aanstoven

  4. Snij alle groentjes, behalve de spinazie, in beetgare stukken

  5. Doe de groentjes bij de ajuin en laat 2 tot 3 minuten mee stoven

  6. Voeg nu de currypasta en de kokosmelk toe

  7. Plaats een deksel op de pot en laat 5 à 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje

  8. Doe er de spinazie bij

  9. Voeg als laatste de sojasaus en het limoensap toe

  10. Serveer met bruine rijst of noedels


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje maakt.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page