Een heerlijke en snelle manier om zalm lekker klaar te maken. Perfect voor na een drukke dag op het werk of om je gasten te imponeren.
Voor 2 personen, makkelijk te verdubbelen
Ingrediënten
- 2 diepvries zalmhaasjes (125g/stuk)
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 teentje knoflook
- 1 takje basilicum, versnipperd
- 1 theelepel peterselie, versnipperd
- 1 theelepel olijfolie
- 280g aardappelen
- 100g boerenkool (voorgesneden uit de Albert Heijn)
- 300g boontjes (diepvries)
- 10g vloeibare margarine
- Een scheut halfvolle melk
- peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°c
Plaats 2 kookpotten met water op het vuur en breng ze aan de kook
Meng het paneermeel met de knoflook, de basilicum en de olijfolie
Kruid het mengsel met peper en zout
Plaats de zalm in de ovenschotel en bedek met het mengsel
Plaats de ovenschotel in de oven voor 20minuten
Schil de aardappelen en doe ze in het kokend water, kook gedurende 20minuten
Voeg de versnipperde boerenkool toe na 15minuten
Doe de boontjes in de andere kookpot en kook gedurende 10minuten
Giet de aardappelen af en pureer ze met een stamper
Voeg de margarine en melk toe en pureer verder
Kruid af met peper en zout
Giet de bootjes af
Haal de zalm uit de oven
Laat het smaken
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptjes klaar maakt.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
댓글