Dit heerlijk zonnig soepje is niet zoals andere soepen. De curry zorgt voor een verrassende touch. Geniet ervan bij je lunch of verras er gasten mee als aperitief hapje.
Tip! Verdubbel het recept en vries een deel in voor later ;)
Ingrediënten
- 250g bloemkool
- 200g wortels
- 1 ajuin
- 1l water
- 1 blokje (groenten)bouillon
- 150ml kokosmelk of room
- 1 eetlepel zacht currypoeder
Bereidingswijze
Snij alle groenten in grove stukken
Doe alles in een kookpot, samen met het water en het bouillonblokje
Breng aan de kook, gedurende 20-25 minuten
Mix de soep met een staafmixer
Voeg de kokosmelk en het currypoeder toe
Laat nog 5 minuten pruttelen
Werk eventueel af met een beetje koriander of peterselie
Geniet
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit recept uittest.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments