top of page

Geroosterde paprika pastasalade

Heerlijke, frisse, kleurrijke pastasalade. Een echte blikvanger als sidedish bij de bbq of picknick, of gewoon als verwennerij voor jezelf.


Dit recept is voor 2 personen


Ingrediënten

  • 4 paprika's (rood, oranje en geel)

  • 140g volkoren penne

  • 1 rode ui, in fijn reepjes

  • Handvol verse basilicum, fijn gehakt

  • 1 bol burrata

Voor de dressing

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1 eetlepel honing

  • 4 eetlepels rode wijn azijn

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 teentjes knoflook, geplet

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • Een snuifje zout

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 200°c

  2. Was je paprika's en verwijder de zaadjes

  3. Snij de paprika's in 3 a 4 delen

  4. Leg ze op een bakplaat, die bedekt is met bakpapier, met het vel omhoog

  5. Bak ze gedurende 20 a 25 minuten in de oven, tot er zwarte plekjes om het vel komen

  6. Haal ze uit de oven en laat deels afkoelen

  7. Terwijl de paprika's in de oven zitten kook je de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking

  8. Giet de pasta af en doe er een beetje olijfolie op zodat hij niet begint te plakken

  9. Laat ook de pasta deels afkoelen

  10. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten hiervoor samen te mengen

  11. Snij de paprika's in fijne reepjes

  12. In een grote kom: voeg de pasta, paprika, ajuin en basilicum samen en meng

  13. Giet er de dressing over en meng nogmaals

  14. Werk af door de burrata er in stukjes over te verdelen


Laat het smaken.

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.


Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
bottom of page