Heerlijke, frisse, kleurrijke pastasalade. Een echte blikvanger als sidedish bij de bbq of picknick, of gewoon als verwennerij voor jezelf.
Dit recept is voor 2 personen
Ingrediënten
4 paprika's (rood, oranje en geel)
140g volkoren penne
1 rode ui, in fijn reepjes
Handvol verse basilicum, fijn gehakt
1 bol burrata
Voor de dressing
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
4 eetlepels rode wijn azijn
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geplet
1 theelepel gedroogde oregano
Een snuifje zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200°c
Was je paprika's en verwijder de zaadjes
Snij de paprika's in 3 a 4 delen
Leg ze op een bakplaat, die bedekt is met bakpapier, met het vel omhoog
Bak ze gedurende 20 a 25 minuten in de oven, tot er zwarte plekjes om het vel komen
Haal ze uit de oven en laat deels afkoelen
Terwijl de paprika's in de oven zitten kook je de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking
Giet de pasta af en doe er een beetje olijfolie op zodat hij niet begint te plakken
Laat ook de pasta deels afkoelen
Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten hiervoor samen te mengen
Snij de paprika's in fijne reepjes
In een grote kom: voeg de pasta, paprika, ajuin en basilicum samen en meng
Giet er de dressing over en meng nogmaals
Werk af door de burrata er in stukjes over te verdelen
Laat het smaken.
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Opmerkingen