Deze heerlijke vegetarische pasta is makkelijk en snel te bereiden. Ook voor de mensen die liever geen vegetarisch eten kan je dit receptje op tafel zetten door er gewoon enkele sneetjes prosciutto bij te bakken.
Dit recept is voor 2 personen
Ingrediƫnten
- 140g ongekookte capellini
- 1 sjalot, fijngehakt - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 10 zongedroogde tomaatjes, in stukjes + 1 eetlepel olie van de tomaatjes - 200 g passata - 1 eetlepel balsamicoazijn - 1 handvol verse basilicum, versnipperd - 2 courgettes, in sliertjes (of gewoon voorgesneden gekocht; 400g) - 150 g burrata - (3 dunne sneden prosciutto)
Bereidingswijze
Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook
Kook de capellini voor, tot hij beetgaar is
Stoof de sjalot en knoflook aan in een scheutje olijfolie.
Voeg de stukjes tomaat, passata, balsamicoazijn en een scheutje olie van de zongedroogde tomaten toe.
Kruid met zwarte peper, zout en verse basilicum.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Doe olijfolie in een (wok)pan en stoof de courgetteslierten kort aan (3 minuten).
Voeg na 2 minuten de pasta toe.
Kruid met zwarte peper en zout.
Serveer de courgetti met de saus, burrata, (prosciutto) en werk af met basilicum en pijnboompitten.
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op facebook of instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments