Dit heerlijke receptje is origineel van Sandra Bekkari.
Het is een makkelijk recept op als avondmaal te bereiden en de dag erna als lunch mee te nemen na het werk.

Ingrediënten
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 250g gemengd gehakt
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel harissa pasta
- 1 rode puntpaprika
- 2 preien
- 1 eidooier
- 6 a 8 volkoren wraps
- 6 a 8 eetlepels passata
- 100g geraspte Emmental
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180°c
Versnipper de ajuin en look
Fruit de ajuin en look in een pan met een klein beetje olijfolie
Voeg het gehakt toe en bak krul
Kruid met oregano, tomatenpuree en harissa pasta
Snij de prei in fijne ringen en de paprika in blokjes
Voeg ze ook toe aan het gehakt
Stoof voor 5 minuutjes
Roer de eidooier los met een beetje water
Bestrijk de rand (ongeveer 0.5cm) van een wrap met de eidooier
Verdeel 1 eetlepel passata over de helft van de wrap
Schep nu 2 a 3 eetlepel van de gehakt op de wrap
sprenkel er een beetje geraspte kaas over
Plooi de wrap doormidden en druk de rand dicht mbv een vork
Plaats de wrap op een ovenplaat bedekt met bakpapier
Bestrijk de wrap met nog wat eidooier
Herhaal dit voor alle wraps
Bak de wraps gedurende 15 minuten in de oven
Op mijn Instagram vind je onder de highlight 'groente calzone' een filmpje hoe je de calzone het makkelijkst kan vullen en dicht doen ;)
Laat het smaken
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Gemakkelijk, lekker en is snel klaar!
Aanrader 🥰