Een vezelrijk brood dat zowel warm als koud super lekker is! Ideaal om de dag mee te starten of eens iets anders bij de lunch.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 300g havermout
- 180g appelmoes
- 2 theelepels bakpoeder
- 60ml haver- of amandelmelk
- snufje kaneel
- snufje zout
- 80g rozijnen
- 80g pitten (zonnebloem, pompoen,...)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°c
Bedek een cakevorm met bakpapier
Klop de eieren los in een kom
Voeg de havermout, appelmoes, bakpoeder, melk, kaneel en het zout toe
Meng goed
Snij de rozijnen in 2 en voeg toe aan het mengsel
Voeg 60g van de pitten toe aan het mengsel en meng goed
Doe het mengsel in de cakevorm en doe de overige pitten er bovenop
Bak het brood 45 a 50 minuten in de oven
Laat het brood afkoelen in de vorm alvorens het te snijden
Smakelijk!
Als je het gerechtje probeert, vergeet mij dan niet te taggen op Instagram of Facebook.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments