top of page

Havermout-rozijnen brood

Een vezelrijk brood dat zowel warm als koud super lekker is! Ideaal om de dag mee te starten of eens iets anders bij de lunch.


 

Ingrediënten

- 4 eieren

- 300g havermout

- 180g appelmoes

- 2 theelepels bakpoeder

- 60ml haver- of amandelmelk

- snufje kaneel

- snufje zout

- 80g rozijnen

- 80g pitten (zonnebloem, pompoen,...)


 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°c

  2. Bedek een cakevorm met bakpapier

  3. Klop de eieren los in een kom

  4. Voeg de havermout, appelmoes, bakpoeder, melk, kaneel en het zout toe

  5. Meng goed

  6. Snij de rozijnen in 2 en voeg toe aan het mengsel

  7. Voeg 60g van de pitten toe aan het mengsel en meng goed

  8. Doe het mengsel in de cakevorm en doe de overige pitten er bovenop

  9. Bak het brood 45 a 50 minuten in de oven

  10. Laat het brood afkoelen in de vorm alvorens het te snijden

Smakelijk!



Als je het gerechtje probeert, vergeet mij dan niet te taggen op Instagram of Facebook.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page