top of page

Huisgemaakte granola

Met deze heerlijke granola kan je je dag altijd aangenaam starten.


Ingrediënten

- 250g havervlokken

- 150g notenmix (cashewnoten, amandelnoten, okkernoten,...)

- 50g rozijnen

- 2 eetlepels honing

- 1 eetlepel olijfolie

- 6 eetlepels warm water

Optioneel:

- 70g pure (70% of meer) chocolade, in stukjes

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°c (gewoon boven en onder warmte)

  2. Doe de havermout in een grote mengkom

  3. Hak de noten in kleine stukken en voeg ze toe aan de havermout

  4. Voeg nu ook de rozijnen toe, meng het geheel

  5. Voeg daarna de honing, de olie en het water toe

  6. Meng alles goed door elkaar en spreid uit over een bakplaat die bedekt is met bakpapier

  7. Plaats de bakplaat gedurende 15 a 20 minuten in de oven, roer na 10 minuten het mengsel om

  8. Als de haverhout lichtbruin begint te kleuren in de granola klaar

Indien gewenst kan je nog chocolade toevoegen aan de granola. Dit kan zowel als hij nog warm is (zodat de chocolade smelt en alle stukjes omhuld zijn) of nadat hij afgekoeld is en je eerder stukjes chocolade wilt.


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uitprobeert.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page