Een ovenschotel is ideaal voor dagen waarop je minder tijd hebt. Je kan hem op voorhand al maken en moet hem dan enkel opwarmen in de oven. En ze zijn natuurlijk ook suuuuper lekker ;)
Ingrediënten
- 4 aardappelen
- 2 paprika's
- 2 wortels
- 2 preien
- 1/2e courgette
- 200g rundergehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree - 1 doosje light room (200ml)
- 2 teentjes knoflook - 1 theelepel oregano - 1 theelepel tijm - 1 theelepel paprikapoeder
- flinke snuif cayennepeper - 6 verse blaadjes basilicum - peper en zout - 50g geraspte mozzarella
Bereidingswijze
Warm je oven voor op 180°c
Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook
Schil de aardappelen en snij ze in schijfje van 0,5cm dik
Snij de groenten in hapklare stukken
Doe de aardappelen in het kokend water en kook ze gedurende 10 minuten
Zet een pan met hoge rand op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in
Als de olie warm is, voeg dan de groenten toe en stoof ze gedurende 5 minuten
Bak ondertussen het gehakt rul
Doe de tomatenpuree bij het gehakt en meng door elkaar, kruid af met peper en zout
Voeg het gehakt bij de groentjes en giet er de room bij
Voeg alle kruiden toe en roer door elkaar, laat 5 minuutjes pruttelen
Voeg indien nodig nog extra peper en zout toe
Doe het gehakt mengsel in een ovenschotel
Schik de aardappelschijfjes er over en sprenkel de kaas er over
Zet 15 minuten in de oven
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments