top of page

Italiaanse ovenschotel

Een ovenschotel is ideaal voor dagen waarop je minder tijd hebt. Je kan hem op voorhand al maken en moet hem dan enkel opwarmen in de oven. En ze zijn natuurlijk ook suuuuper lekker ;)




Ingrediënten

- 4 aardappelen

- 2 paprika's

- 2 wortels

- 2 preien

- 1/2e courgette

- 200g rundergehakt

- 1 eetlepel tomatenpuree - 1 doosje light room (200ml)

- 2 teentjes knoflook - 1 theelepel oregano - 1 theelepel tijm - 1 theelepel paprikapoeder

- flinke snuif cayennepeper - 6 verse blaadjes basilicum - peper en zout - 50g geraspte mozzarella

 

Bereidingswijze

  1. Warm je oven voor op 180°c

  2. Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook

  3. Schil de aardappelen en snij ze in schijfje van 0,5cm dik

  4. Snij de groenten in hapklare stukken

  5. Doe de aardappelen in het kokend water en kook ze gedurende 10 minuten

  6. Zet een pan met hoge rand op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in

  7. Als de olie warm is, voeg dan de groenten toe en stoof ze gedurende 5 minuten

  8. Bak ondertussen het gehakt rul

  9. Doe de tomatenpuree bij het gehakt en meng door elkaar, kruid af met peper en zout

  10. Voeg het gehakt bij de groentjes en giet er de room bij

  11. Voeg alle kruiden toe en roer door elkaar, laat 5 minuutjes pruttelen

  12. Voeg indien nodig nog extra peper en zout toe

  13. Doe het gehakt mengsel in een ovenschotel

  14. Schik de aardappelschijfjes er over en sprenkel de kaas er over

  15. Zet 15 minuten in de oven


Laat het smaken!

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest.

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.







Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page