Een heerlijk gerecht met Indische roots. Je kan het zo pikant maken als je zelf wilt en het is gemakkelijk te serveren met rijst of zelfgemaakte naan broodjes.
Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 1u45; waarvan 1u marineren
Ingrediënten
Voor de marinade
500g kipfilet in blokjes
1 potje (125g) Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel vers geraspte gember
1 eetlepel garam masala kruiden (kruidenmix is te vinden in de meeste winkels)
gemalen peper
Voor de saus
1 doosje tomaten frito (of passata) (200ml)
1 doosje light room (200ml)
5 teentje knoflook (ja ik ben serieus ;) )
4 theelepels garam masala
1 theelepel paprika poeder
1/2e theelepel cayenne peper (of meer als het pittiger mag zijn)
1 theelepel zout
Bereidingswijze
Doe de kippenblokjes in een kom samen met alle ingrediënten voor de marinade
Meng alles goed door elkaar en dek af met plastiekfolie
Plaats de gemarineerde kippenblokjes in de koelkast voor minstens 1 uur
Zet een pan met hoge rand op het vuur en laat opwarmen (geen vetstof nodig)
Voeg de kip met marinade toe aan de pan en bak lichtbruin, haal uit de pan
Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de pan en meng alles gedurende 1 minuut door elkaar
Voeg de kippenblokjes er aan toe en laat zacht pruttelen gedurende 20minuten, roer af en toe
De saus moet wat indikken en wordt iets feller oranje, eens dit gebeurd is is hij klaar om te serveren
Serveer met gekookte rijst of vers naan brood en broccoli
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments