Dit receptje is ideaal om die banaan die eigenlijk al te rijp is toch nog te verwerken in iets lekkers dat eens geen bananenbrood is.
Dit recept is voor 12 koekjes
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 80g havermout
- 25g vloeibare bakmargarine
- 1 koffielepel bakpoeder
- 40g pure chocolade (liefst 70% of meer)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht stand)
bedek een bakplaat met bakpapier
Plet de banaan in een diep bord met behulp van een vork
Voeg de havermout, de bakmargarine en het bakpoeder hier aan toe
Meng alles goed door elkaar
Snij de chocolade in stukjes
Meng de chocolade door het mengsel van banaan en havermout
Schep met behulp van 2 koffielepels het beslag op de bakplaat
Druk de hoopjes beslag ook steeds een beetje plat
plaats de bakplaat in de oven en bak gedurende 10 a 12 minuten
Hou de koekjes tegen het einde een beetje in de gaten, eens ze bruin beginnen kleuren zijn ze klaar
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit recept uittest.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments