top of page

Pasta carbonara met groene groentjes

De gezondere en misschien wel lekkerdere variant van de typische pasta carbonara. Ideaal om op een gezellige lenteavond op tafel te zetten.


Voor 4 personen


Ingrediënten

  • 1 sjalot, versnipperd

  • 2 teentjes knoflook, versnipperd

  • 2 takjes verse tijm

  • 200g gerookte spekblokjes

  • 300ml water

  • 1 blokje rundbouillon

  • 100ml light room

  • 320g pasta, bv rigatoni

  • 1 broccoli (ook de stam), in roosjes

  • 1 grote preistengel, in fijne ringetjes

  • 150g diepvries erwtjes

  • 50 a 100g Parmezaanse kaas

  • 2 eieren

  • zeste van 1 citroen


Optioneel: 100g pancetta

 

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pot water aan de kook

  2. Verwarm een scheut olijfolie in een pan met hoge rand

  3. Voeg de sjalot, de knoflook en de tijm er aan toe en stoof aan

  4. Voeg het spek toe en bak aan

  5. Overgiet met het water en voeg ook het bouillonblokje toe

  6. Laat inkoken tot ongeveer de helft van het water verdampt is

  7. Verwijder de takjes tijm en voeg de room toe

  8. Kruid af met peper

  9. Doe de pasta in de pot met kokend water en kook al dente volgens de verpakking

  10. Voeg 5min voor het einde alle groentjes toe aan het kokende water

  11. Giet de pasta en de groentjes af en meng door de saus

  12. Meng 2/3e van de Parmezaanse kaas met de eieren

  13. Voeg dit mengsel nog toe aan de pasta

  14. Werk af door er de citroenzeste en de overgebleven Parmezaanse kaas over te doen

Als extraatje kan je de pancetta krokant bakken in de pan en ook nog toevoegen op het einde.


Laat het smaken.

Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page