De gezondere en misschien wel lekkerdere variant van de typische pasta carbonara. Ideaal om op een gezellige lenteavond op tafel te zetten.
Voor 4 personen
Ingrediënten
1 sjalot, versnipperd
2 teentjes knoflook, versnipperd
2 takjes verse tijm
200g gerookte spekblokjes
300ml water
1 blokje rundbouillon
100ml light room
320g pasta, bv rigatoni
1 broccoli (ook de stam), in roosjes
1 grote preistengel, in fijne ringetjes
150g diepvries erwtjes
50 a 100g Parmezaanse kaas
2 eieren
zeste van 1 citroen
Optioneel: 100g pancetta
Bereidingswijze
Breng een grote pot water aan de kook
Verwarm een scheut olijfolie in een pan met hoge rand
Voeg de sjalot, de knoflook en de tijm er aan toe en stoof aan
Voeg het spek toe en bak aan
Overgiet met het water en voeg ook het bouillonblokje toe
Laat inkoken tot ongeveer de helft van het water verdampt is
Verwijder de takjes tijm en voeg de room toe
Kruid af met peper
Doe de pasta in de pot met kokend water en kook al dente volgens de verpakking
Voeg 5min voor het einde alle groentjes toe aan het kokende water
Giet de pasta en de groentjes af en meng door de saus
Meng 2/3e van de Parmezaanse kaas met de eieren
Voeg dit mengsel nog toe aan de pasta
Werk af door er de citroenzeste en de overgebleven Parmezaanse kaas over te doen
Als extraatje kan je de pancetta krokant bakken in de pan en ook nog toevoegen op het einde.
Laat het smaken.
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments