top of page

Pasta met broccoli-room saus en kip

Een heerlijk en snel gerechtje boordevol vitamines.


Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 140g volkoren spirelli

  • 1 grote broccoli (400g)

  • 150g kipfilet, in reepjes

  • 1 theelepel kippenkruiden

  • 1 doosje (200ml) light room

  • 1/2e blokje vetarme groentebouillon

  • Peper

 

Bereidingswijze

  1. Zet 2 kookpotten op het vuur met water en breng deze aan de kook

  2. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de doos

  3. Snij de volledige broccoli in kleine roosjes, ook de stam mag in kleine blokjes

  4. Kook de broccoli gedurende 10 minuten

  5. Bak ondertussen de kippenblokjes, gekruid met kippenkruiden

  6. Giet de broccoli af en hou 3 a 4 eetlepels broccoli langs de kant

  7. De rest van de broccoli mag terug in de kookpot, giet hier de room bij

  8. Gebruik een staafmixer om de broccoli en room te mixen

  9. Kruid de saus af met de bouillon en peper

  10. Voeg de opzij gehouden broccoli en gebakken kippenblokjes toe aan de saus

  11. Laat nog 2 minuten pruttelen zodat de smaken goed mengen

  12. Verdeel de pasta en saus over 2 borden en laat het je smaken!


Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je het receptje uittest :)

Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page