Een heerlijke vegetarische variant van een echte klassieker.
Dit receptje is voor 6 personen
Ingrediënten
1 ajuin
2 wortels (150g)
1 rode paprika
1 courgette
4 teentjes knoflook
1/2e theelepel zout
1/2e theelepel gedroogde oregano
1,5 theelepel Italiaanse kruiden
Hand vol verse basilicum (fijn gehakt)
400g tomatensaus met basilicum
400g cottage cheese
1 ei
6 a 8 (volkoren) lasagne blaren
100g geraspte mozzarella
Bereidingswijze
Snij al de groenten in kleine blokjes
Zet een pan met hoge rand op het vuur met een scheutje olijfolie in
Voeg de ajuin en wortelblokjes toe en stoof aan gedurende 2 min
Voeg er de paprika aan toe en laat verder stoven
Plet de knoflook teentjes fijn mbv een knoflookpers en voeg toe aan de pan
Kruid af met alle andere kruiden
Voeg er de courgette aan toe, samen met de tomatensaus
Plaats een deksel op de pan en laat enkele minuten sudderen
Meng ondertussen in een andere kom de cottage cheese en het ei door elkaar
Tijd om de lasagne samen te stellen
In een ovenschaal, begin met onderaan een laag van de groenten mengeling (1/3e) uit te spreiden
Verdeel hierover ongeveer 1/3e van de cottage cheese en dek af met lasagne bladeren
Herhaal dit nog 2x, bij de laatste laag leg je in plaats van lasagne bladeren mozzarella
Plaats de ovenschotel in de oven voor 30minuten
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
댓글