Eet jij graag gevulde paprika's, maar heb je geen zin om er veel tijd in te steken?
Dan is dit receptje eentje voor jou.
Voor 4 personen

Ingrediënten
400g gemengd- of rundergehakt
3 paprika's (kleur naar keuze)
1 ajuin
1 teentje knoflook
270 g bruine rijst
1 blik tomatenblokjes (400g)
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel lookpoeder
peper en zout
1/2 blokje rundsvlees bouillon
300ml water
Benodigdheden
ovenschotel
aluminiumfolie
pan
oven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°c
Bak het gehakt rul (start op een laag vuur in een non-stick pan, zo heb je geen extra vetstof nodig) kruid eventueel met wat oregano, tijm, Italiaanse kruiden, ...
Snij de paprika's en de ajuin in blokjes
Doe het gehakt in de ovenschotel en voeg er de paprika's en ajuin aan toe
Pers het teentje knoflook fijn en voeg het toe aan de ovenschotel
Voeg nu ook de rijst en de tomatenblokjes toe
Doe er de kruiden bij en meng alles goed door elkaar
Als laatste voeg je het water en het bouillonblokje toe, meng opnieuw
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie (blinkende kant naar binnen) en plaats in de oven
Plaats gedurende 45minuten in de oven
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op facebook of Instagram als je het receptje uittest ;)
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comentários