Een heerlijk kommetje comfort eten, ideaal voor op een koude avond. Boordevol groentjes maar de taco kruiden zorgen voor een leuke twist.
Recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
240g volkoren macaroni, al dente gekookt volgens de verpakking
1 ajuin, in blokjes
300g rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400g)
2 paprika's (groen en rood)
1 koffielepel ajuinpoeder
1/2e zakje taco- kruiden (2 eetlepels)
1/2 koffielepel chilivlokken (indien je het spicy wilt)
1/2e blokje kippenbouillon
150ml water
1 doosje light room (200ml)
75 a 100g geraspte kaas (emmentaler)
Bereidingswijze
Zet een pan met hoge rand op het vuur
Doe een scheutje olijfolie in de pan en laat warm worden
Voeg de ajuin toe en stoof aan tot deze glazig is
Voeg het gehakt toe en bak rul
Voeg de paprika toe en stoof even aan
Voeg nu de tomatenblokjes + kruiden + het bouillonblokje toe en meng goed
Laat even pruttelen
Voeg het water en de room toe
Meng alles goed door elkaar, laat 5 minuten pruttelen met een deksel op de pan
Voeg de geraspte kaas toe en laat smelten terwijl je roert
Als laatste voeg je de pasta toe
Alles goed door elkaar mengen en eventueel nog afkruiden met nog wat peper en zout indien gewenst
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Comments