Een super snel en lekker gerecht om na een drukke dag in 1, 2, 3 op tafel te toveren!
Dit recept is voor 4 personen.
Deel het, vermenigvuldig het of neem het mee als lunch naar het werk.
Ingrediënten
360g ongekookte volkoren spaghetti
1 ajuin
1 eetlepel olijfolie
6 dikke stronken witlof, versnipperd (of 9 smallere)
200g ongezouten spek of 200g kippenblokjes
Peper
200ml light room (20%)
Bereidingswijze
Plaats een pot met water op het vuur en breng aan de kook
Versnipper de ajuin
Zet een pan met hoge rand op het vuur en voeg de olijfolie toe
Doe de ajuin in de pan en fruit 3 minuten
Voeg het versnipperd witlof toe en stoof aan, zet een deksel op de pan
Roer regelmatig eens om
Na 5 minuten kan je de spekblokjes toevoegen aan het witlof
Roer alles goed door elkaar en kruid af met vers gemalen peper
Plaats het deksel terug op de pan en laat enkele minuutjes verder stoven tot het spek gaar is
Doe de spaghetti in de pot kokend water en bereid zoals de verpakking aangeeft
Voeg de room toe aan de witlof en laat nog enkele minuten pruttelen
Giet de spaghetti af en serveer samen met de saus
Laat het smaken!
Vergeet mij niet te taggen op Facebook of Instagram als je dit receptje uittest.
Hieronder kan je ook altijd feedback achterlaten.
Heeeeeerlijk!
Poepsimpel en snel klaar!
(Ik gebruikte hamblokjes)